Inchide

Să donăm pentru a-i ajuta pe alţii, dar şi pe noi!


Trăim într-o lume în continuă schimbare, mulţi dintre noi, din dorinţa de a fi în pas cu moda,  cu noile tehnologii, ne achiziţionăm obiecte casnice de ultimă generaţie, îmbracăminte, însă nu ştim ce să facem cu celelalte lucruri vechi care sunt înlocuite de acestea. Recurgem uneori la a le arunca deşi ele sunt funcţionale, sau poate la a le depozita în locuri improprii, ocupându-ne astfel spaţiul din locuinţă într-un mod inutil. De câte ori nu ne-am confruntat cu situaţia în care am vrea să ne reînnoim garderoba însă nu avem suficient spaţiu în dulap? …sau ne achiziţionăm un telefon, un aparat casnic mai performant, un obiect de mobilier şi nu avem ce să facem cu cel vechi care e în perfectă stare de funcţionare însă…

În timp ce unii dintre noi  nu ştiu cum să scape de unele lucruri din casă pentru a le face loc altora noi, sunt persoane care din cauza unor probleme financiare nu reuşesc să aibă strictul necesar pentru un trai decent.

“ De multe ori am avut posibilitatea să donez hăinuţe, jucării  ce au fost ale fetiţei mele însă nu am ştiut exact cui să mă adresez, cum să procedez. Poate ar fi mai uşor dacă cei care ar vrea să primească un ajutor în acest sens s-ar anunţa într-un fel sau altul, să ştim exact de ce au nevoie. În acest fel nu va mai  exista nici teama de un refuz...” a menţionat Florina Den

Întotdeauna au existat şi vor exista disparităţi de ordin financiar între oameni, dar putem încerca să le reducem fără eforturi prea mari, comunicând unii cu alţii!

Plecând de la aceste idei, asociatia Pro Crisius, prin voluntarii săi, ar putea veni în sprijinul chişeuanilor care vor beneficia de lucrurile donate, precum şi în sprijinul celor care vor să doneze însă nu ştiu cum să abordeze acestă situaţie.

Cum va funcţiona?

  • Persoanele care vor să doneze vor putea  anunţa ce anume au  de oferit, pe E-mail, la telefon sau direct la  sediul asociaţiei Pro Crisius.
  • Persoanele care vor să beneficieze de donaţii (îmbrăcăminte, aparatură casnică, obiecte de mobilier sau alte lucruri la mâna a doua), precum şi acele persoane care cunosc familii cu posibilităţi reduse şi care ar avea nevoie de ceva anume, pot anunţa, la fel, prin E-mail, telefonic sau direct la sediul Pro Crisius.

 

Anunţurile vor fi centralizate, vor putea fi vizibile în ziarul Crişul, pe site-ul ziarului, astfel încât obiectele donate să ajungă  la cei care au nevoie de ele.

                                                                                                                                                                               Corina Dumitraș

Date de contact:

E-mail: ziarulcrisul@yahoo.com

Tel: 0771298776/ 0740685941

Galerie Foto